Túravezér Klub - Közösségi családi kirándulások

Kiránduljatok velünk

 

  • Megismerted már a programunkat, mert velünk ünnepeltétek gyermeked születésnapját, vagy érdeklődőként olvastál már rólunk, esetleg csak simán szereted a természetet, szoktál kirándulni, és fontosnak tartod gyermeked egészséges, természetszerető környezetre nevelését?
  • Szerettek geoládákat keresni az erdőben, és kell egy jó társaság, ahol vannak hasonló korú gyerekek is, akik egymás társaságában sokkal nagyobb kedvvel indulnak neki ha szóba kerül egy kis erdei kalandozás?
  • Tervezed egy ideje, hogy kellene kirándulgatni, hozzászoktatni a családot, a gyereke(ke)t a természetjáráshoz, de nem tudod, hogyan kezdj neki és kellene egy jó csapat, akikkel néha el lehet járogatni?

Akármelyik táborhoz is tartozol, ezt most érdemes tovább olvasnod...

 

 

Hogy működik ez?

  • Egész évben rendszeres, családi, gyerekekkel is vállalható rövid távokat tartalmazó kirándulásokon vehetsz részt, amelyekből szabadon válogathatsz idődnek és lehetőségeidnek megfelelően.

  •  Csatlakozhatsz egy jó társasághoz, ahol közösen kiránduló, ismerős emberekből álló közösség alakul ki, és egy összeszokott társasággal élménnyé teheted gyermekeidnek a természetjárást. A gyerekek ha együtt "bandázhatnak" észre sem veszik a legyalogolandó távolságokat, pláne, ha keresendő geoládák, látványos helyek, vagy kilátók is vannak út közben.

  • Családoddal együtt megismerheted, felfedezheted szűkebb és tágabb környezeted, vagyis az ország közeli és távolabbi területein található ismertebb és kevésbé ismert természeti látványosságokat, csodákat, miközben igazi közösségi élmény részese lehetsz.

  • Programjaink során a gyerekek olyan ismeretségeket, barátságokat köthetnek, amely a természet közelsége miatt nagy mértékben segíti őket a társasági szocializálódás folyamatában, és a későbbi társadalmi integráció terén. Ki ne olvasta volna Fekete István Tüskevár című művét, a történet tanulsága alapján levonhatjuk a következtetést, nagy buli a természetben együtt töltött idő.

  • Kicsiknek és nagyoknak lehetőségük nyílik megismerkedni azokkal az analóg technikákkal, amiket kint a természetben tájékozódásra (térkép, tájoló), táborozásra (például tűzgyújtásra és tűz szakszerű, biztonságos eloltására, egyéb erdőben használható eszközök megismerésére) használhatunk. Sok a telefonnyomkodás odahaza? Itt mutatunk valami érdekesebbet, sőt jobbat mondok, hozza csak el a gyermek a mobil eszközt az erdőbe, geoláda keresés közben, velünk megtanulhatja, miként kell okosan használni a gps-t, ha terepen van, és mi történik, ha lemerül az eszköz és ott áll az erdőben egy olyan helyen, ahol csak ezekre az analóg segítségekre támaszkodhat. 

Nézz körül egyesületünk túranaptárában, és csatlakozz kedvedre túráinkra, melyek különböző nehézségi szinteken igyekeznek minden igényt kielégíteni!

Érdekelnek a túralehetőségek!